skip to Main Content
010 2711 457 tuki@varatoimari.fi

Windows 10 uhka vai mahdollisuus?

Aamulla avaat koneen ja huomaat, että kone on päivittänyt itsensä aivan erinäköiseksi kuin se eilen oli.

Mitä ihmettä on yön aikana tapahtunut? Töistä lähtiessä kone kysyi, asennetaanko päivitykset ja totuttuun tapaan vastasit kyllä. Tulostin ei enää tulostakkaan, koska on hieman vanhempaa vuosikertaa ja jotkut vanhat ohjelmistot ovat lopettaneet toimintansa.

Olisiko parempi, että kaikkien käyttäjien koneet asennettaisiin hallitusti ja kootusti uuteen käyttöjärjestelmäversioon? Tarkastettaisiin oheislaitteiden ja -ohjelmistojen yhteensopivuus ennen kuin käyttöjärjestelmää aletaan päivittää.

Microsoftin Windows 10 ilmaispäivitys tarjous on voimassa 29.7.2016 saakka. Tarjous on houkutteleva, mutta saattaa aiheuttaa ongelmia joissain ympäristöissä. Vanhat laitteet ja ohjelmistot eivät välttämättä olekaan tuettuja Windows 10:ssa, ja se saattaa aiheuttaa yllättäviä kustannuksia.

Windows 10 päivittäminen on teoriassa helppoa. Kannattaa ennen päivittämistä kuitenkin ottaa varmuuskopiot tärkeistä tiedostoista ja jos mahdollista, niin vaikka koko koneesta DVD:lle tai massamuistille varmuuskopio.

Windows 10 palautus vanhaan versioon onnistuu Microsoftin mukaan helposti, mutta aina näin ei kuitenkaan ole.

Varsinkin jos varmuuskopiot eivät ole ajan tasalla niin kannattaa kyllä miettiä Windows 10 päivitystä.

Jos kuitenkin Windows 10 on päässyt jo asentumaan koneellesi tai haluat, että se asennettaisiin asiantuntevasti, niin ota yhteyttä meihin niin teemme sen sinun puolestasi.

IT-tuki | Ylläpito
Varatoimari Oy

Back To Top