skip to Main Content
010 2711 457 tuki@varatoimari.fi

Palveluprosessi ”IT-miehen” silmin

Tukipalveluprosessin alkuvaiheessa ylläpitoon yhteyttä ottava asiakas ei välttämättä ole juuri sillä hetkellä kaikkein tyytyväisimmillään, koska hänellä on työt keskeytyneet jonkin ongelman tähden. Tällaisia tilanteita on minulle työurani varrella sattunut lukemattomia kertoja. Kun asia saadaan ratkaistua pikaisesti ja mieluiten etäyhteydellä, muuttuu asiakas tyytymättömästä tyytyväiseksi.

Työt voivat keskeytyä monestakin eri syystä; tulee jokin outo virheilmoitus tai sitten tulostimelle lähetetty asiakirja ei koskaan saavu perille. Oli asia mikä hyvänsä, olen aina pyrkinyt auttamaan asiakasta parhaani mukaan. Jotkin ongelmat ovat itsellekin vieraita ja niitä ei ole välttämättä aiemmin tullut vastaan. Joskus googlaamallakin tuntuu, että juuri tuollaista ongelmaa ei ole kenelläkään ollut.

Useimmissa ongelmissa auttaa kuitenkin puhtaasti se, että käynnistää koneen uudelleen ja käy nauttimassa vaikka kupin kahvia. Resetoit paitsi työaseman niin myös itsesi. Kun työkiireet painavat päälle niin ei useinkaan huomaa, että alapalkissa on ehkä jopa kymmeniä ikkunoita avoinna jostakin edellisestä työtehtävästä vaikka niitä ei juuri sillä hetkellä tarvita. Kaikkien koneiden resurssit ovat rajalliset ja ohjelmistotuottajat ovat  pyrkineet hyödyntämään kaikki laitteiden resurssit. Tämä johtaa siihen, että kaikkia työtehtävässä vaadittuja ohjelmistoja ei voi pitää yhtä aikaa päällä. Tällainen aiheuttaa vaan toiminnan hidastumisen ja koneen jumittamisen.

Kannattaa myös miettiä, onko työvälineesi kunnossa ja ajanmukainen. Laitteita hankkiessa voi kauhistuttaa niiden hinta ja tekisi mieli käydä marketista ostamassa se edullinen vaihtoehto. Laitehankinnat tulee toteuttaa sen mukaan, mihin käyttötarkoitukseen laite on tulossa. Paljon tehoa vaativaan tekemiseen se marketin edullisin laite ei ole välttämättä oikea. Oikean käyttötarkoituksen sekä yhtiössä käytössä olevan muun infran yhteensopivuus määrittää paljolti laitehankinnan oikean tason. Meidän tehtävä Varatoimari Oy:ssä on sitten etsiä siihen käyttötarkoitukseen oikeanlainen ja edullisin laite.

– Jarkko

Back To Top